Het bestuur van KWF Amsterdam

Graag stellen we het bestuur aan je voor.

Liëll van Hezik, voorzitter

Hallo allemaal, mijn naam is Liëll van Hezik, ik ben 30 jaar, geboren en getogen in Amsterdam en van beroep advocaat.

Sinds 2015 ben ik met veel plezier de voorzitter van het vrijwilligersbestuur van Amsterdam. Ik had al eens gecollecteerd voor het KWF, maar wilde mij graag inzetten op een manier waarop ik invloed kon uitoefenen op de collecte.

Sinds mijn start zijn we met een nieuw, jong en fris bestuur en het is leuk om te zien wat voor mooie resultaten we samen kunnen bereiken. Het is de bedoeling dat we ons naast de collecteweek in september ook volop gaan focussen op evenementen door het jaar heen omdat daar veel winst valt te behalen. Dus mocht je zin hebben om af en toe vrijblijvend te collecteren op leuke locaties, neem dan contact met ons op of stuur ons een Facebook bericht.

Mijn missie binnen het KWF is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en de mensen om mij heen te motiveren om ons hierbij te helpen!

Robert Ranke, secretaris

Mijn naam is Robert Ranke, ik ben woonachtig in Amsterdam en sinds juni 2016 ben ik de secretaris van het vrijwilligersbestuur.

Zelf heb ik van dichtbij mogen meemaken hoe de verschrikkelijke ziekte kanker om zich heen kan slaan. Hierdoor vond ik het tijd om zelf actief bij te dragen aan de bestrijding ervan en daarnaast aan de verbetering van de leefomstandigheden van mensen die aan kanker lijden. Om hier samen met andere gedreven vrijwilligers aan te mogen werken is ontzettend mooi.

Wil jij ons helpen? Meld je dan aan als collectant tijdens de collecteweek in september of voor een van de evenementen waar wij aan deelnemen. Stuur een bericht naar r.ranke@kwfamsterdam.nl en vermeld in de e-mail je naam en telefoonnummer, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Pascal Molemans, penningmeester / collecte coördinator

Ik ben Pascal Molemans en in februari 2018 aangetreden als vrijwilliger bij KWF als collecte coördinator en penningmeester! Geruime tijd ben ik vrijwilliger geweest bij De Regenboog groep om samen met eenzame deelnemers als maatje tijd met hen door te brengen. KWF kwam begin 2018 op mijn pad en na de eerste kennismaking met de andere bestuursleden ben ik erg enthousiast. We zijn nu al begonnen met de voorbereidingen van de collecteweek in september. Daarnaast kijken we hoe ook door het jaar heen zichtbaar kunnen zijn. Je krijgt er veel energie van om met een enthousiaste club vrijwilligers bezig te zijn voor het goede doel.

Justine Warmerdam, adviseur

Mijn naam is Justine Warmerdam en ik woon en werk in Amsterdam. Sinds juli 2014 zit ik in het bestuur van KWF afdeling Amsterdam. Naast de collecteweek in september willen wij ons  op extra activiteiten richten om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF. Tijdens de SamenLoop voor Hoop 2014 in Alphen aan den Rijn zag ik hoe mooi het is om samen met een team vrijwilligers hetzelfde doel na te steven. Dit was voor mij de reden om op zoek te gaan naar een manier om ook bij te dragen en die heb ik in deze functie bij KWF gevonden.

Yvette Schurink, collecte coördinator

Mijn naam is Yvette Schurink. Ik ben 25 jaar en ben opgegroeid in de omgeving van Maastricht. Voor mijn studie Gezondheidswetenschappen ben ik verhuisd naar Amsterdam en daar wil ik voorlopig niet meer weg! Op dit moment ben ik mijn tweede master aan het afronden.

De gezondheid van mensen vind ik heel belangrijk! Ik heb gekozen om vrijwilliger te worden bij KWF omdat kanker nog steeds een groot probleem is in Nederland. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren in het terugdringen van deze ziekte.

Vorig jaar ben ik als vrijwilliger begonnen bij KWF om scholen te benaderen voor geld inzamelacties en voorlichting. Vanaf nu ga ik me inzetten als collecte coördinator. Ik verheug me er op om met een enthousiaste groep vrijwilligers mij in te zetten voor KWF.

Els Hommes, collecte coördinator

Mijn naam is Els Hommes, ik ben sinds april 2016 aangesloten bij KWF als collecte coördinator. Op LinkedIn zag ik de vacature voor collecte coördinator langs komen en dacht direct “dat ga ik doen!”. Al jaren ben ik donateur van het KWF maar ik vind dit een mooie manier om ook met mijn kennis, kunde en tijd een bijdrage te leveren aan het KWF. Vanuit mijn rol als collecte coördinator help ik de wijkhoofden om zo veel mogelijk geld op te halen met hun collectanten. Naast natuurlijk de collecteweek hou ik mij ook graag bezig om te kijken op welke manier wij nog meer geld kunnen verzamelen voor KWF. Met dit enthousiaste bestuur en goede collecte coördinatoren heb ik er heel veel zin in!

Roos Glasbeek, collecte coördinator

Ik ben Roos, 29 jaar en woon alweer een paar jaar in Amsterdam. Nog niet zo lang geleden heb ik een ontzettend dierbaar iemand verloren aan de vreselijke gevolgen van de ziekte kanker. Dit heeft mij definitief over te streep gebracht een actieve bijdrage te leveren aan de KWF Kankerbestrijding.

Mijn doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen op diverse (Amsterdamse) evenementen voor KWF Amsterdam. Deze evenementen kunnen uiteenlopen van congressen, festivals tot aan concerten en theater. Naast collecteren tijdens deze evenementen, probeer ik met ludieke en passende activiteiten extra awareness te genereren voor KWF Kankerbestrijding. Een enorme leuke uitdaging en uitgelezen kans in een stad als Amsterdam vol met cultuur, kunst, verhalen en beweging.

Lijkt het jou leuk om in je eigen stad iets te kunnen betekenen voor dit geweldige goede doel én aanwezig te zijn op een van de leukste events in Amsterdam? Neem dan contact op via de website of mail mij direct via r.glasbeek@kwfamsterdam.nl

Marianne Koningsberger, evenementen

Mijn naam is Marianne Koningsberger en sinds 2008 woonachtig in Utrecht. Ik ben werkzaam als Business Manager Marketing bij Rabobank Nederland.

Sinds september 2014 zit ik in het vrijwilligersbestuur van Amsterdam. Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van en de deelname aan evenementen in Amsterdam. Tot op heden lag de main focus op de jaarlijkse collecteweek. De rest van het jaar was KWF niet heel zichtbaar in Amsterdam. Mijn doel is om daar verandering in te brengen. De ervaring leert namelijk dat mensen het enorm waarderen wanneer zij tijdens een evenement, dat vooral is gericht op het eigen plezier, een steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker. Daarnaast is het ook belangrijk voor de zichtbaarheid van KWF naast de collecteweek. Om dit tot een groot succes te maken, hebben we vrijwilligers nodig die af en toe tijdens een evenement een paar uurtjes zouden willen meehelpen. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een e-mail naar m.koningsberger@kwfamsterdam.nl. Zet in de mail je naam en telefoonnummer. Dan benader ik jou als er hulp nodig is bij een leuk evenement!

Anne Boerma, PR, Marketing & Communicatie

Ik ben Anne, woonachtig in Amsterdam en werkzaam als online marketeer. Zelf heb ik van dichtbij gezien wat de gevolgen van kanker kunnen zijn. Om geld in te zamelen om onderzoek naar kanker te kunnen doen ben ik in 2014 voor het KWF gaan collecteren. Sinds februari 2015 ben ik bestuurslid voor KWF Kankerbestrijding Amsterdam. Ik houd mij voornamelijk bezig met het versturen van nieuwsbrieven, social media campagnes opzetten en het up-to-date houden van deze website.

De voornaamste reden voor een eigen regionale website voor KWF Kankerbestrijding Amsterdam is dat we het hele jaar door geld kunnen inzamelen voor het KWF en niet alleen tijdens de collecteweek in september. Ook middels evenementen waar we het hele jaar door mogen collecteren hopen we extra inkomsten te genereren. Vrijwilligers wil ik dan ook van harte uitnodigen om zich via de website aan te melden als vrijwilliger!