Het bestuur van KWF Amsterdam

Graag stellen we het bestuur aan je voor.

Liëll van Hezik, voorzitter

Hallo allemaal, mijn naam is Liëll van Hezik, geboren en getogen in Amsterdam en van beroep advocaat.

Sinds 2015 ben ik met veel plezier de voorzitter van het vrijwilligersbestuur van Amsterdam. Ik had al eens gecollecteerd voor het KWF, maar wilde mij graag inzetten op een manier waarop ik invloed kon uitoefenen op de collecte.

Sinds mijn start zijn we met een nieuw, jong en fris bestuur en het is leuk om te zien wat voor mooie resultaten we samen kunnen bereiken. Het is de bedoeling dat we ons naast de collecteweek in september ook volop gaan focussen op evenementen door het jaar heen omdat daar veel winst valt te behalen. Dus mocht je zin hebben om af en toe vrijblijvend te collecteren op leuke locaties, neem dan contact met ons op of stuur ons een Facebook bericht.

Mijn missie binnen het KWF is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en de mensen om mij heen te motiveren om ons hierbij te helpen!

Lone van Lunen, secretaris / collecte coördinator

Mijn naam is Lone van Lunen. Student psychologie en woon sinds 1.5 jaar in Amsterdam. Naast mijn studie ben ik werkzaam bij de Kindertelefoon en als junior hulpverlener bij verscheidende opvangcentra (o.a. Leger des Heils) waar ik dak- en thuislozen, verslaafde en andere doelgroepen ondersteunt en begeleid waar nodig.

Na bijna 2 jaar werkzaam te zijn geweest bij 113 Zelfmoordpreventie, wilde ik nu graag een andere stichting of goed doel gaan versterken. In de privé sferen heb ik (helaas) mogen ondervinden wat een vervelende ziekte kanker is en wat het met diegene en de omgeving doet. Dit maakte dat ik graag voor deze doelgroep iets wilde gaan doen. Zo ben ik bij KWF Kankerbestrijding terecht gekomen. Zij waren op zoek naar een nieuwe secretaris en ondersteuning als collecte coördinator en dit sprak mij erg aan.

Samen met het bestuur en alle vrijwilligers hoop ik dat ook dit jaar weer een mooie collecteweek kunnen gaan neerzetten, ondanks de beperking rondom corona. Hopelijk kunnen we ook andere acties opzetten om zo weer een mooi bedrag op te halen voor kankeronderzoek!

Pascal Molemans, penningmeester / collecte coördinator

Ik ben Pascal Molemans en in februari 2018 aangetreden als vrijwilliger bij KWF als collecte coördinator en penningmeester! Geruime tijd ben ik vrijwilliger geweest bij De Regenboog groep om samen met eenzame deelnemers als maatje tijd met hen door te brengen. KWF kwam begin 2018 op mijn pad en na de eerste kennismaking met de andere bestuursleden ben ik erg enthousiast. We zijn nu al begonnen met de voorbereidingen van de collecteweek in september. Daarnaast kijken we hoe ook door het jaar heen zichtbaar kunnen zijn. Je krijgt er veel energie van om met een enthousiaste club vrijwilligers bezig te zijn voor het goede doel.

Suzanne Content, adviseur

Mijn naam is Suzanne Content, ik ben woonachtig in Amsterdam en sinds april 2019 maak ik deel uit van het vrijwilligersbestuur van KWF Amsterdam.

Van dichtbij heb ik meegemaakt wat de verschrikkelijke ziekte kanker inhoudt en dankbaar voor alle mensen die je tegenkomt in zo’n traject. Hierdoor wil ik me graag inzetten voor KWF. Ik wil graag iets terug te doen en geld inzamelen voor onderzoek, de bestrijding van kanker en de verbetering van nazorg na kanker. Mijn doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen met bedrijven in Amsterdam. Ik richt me dus op het bedrijfsleven, om samen tijdens de collecteweek – maar ook daarbuiten – geld op te halen voor KWF.

Wil jij met je bedrijf KWF helpen? Stuur dan een bericht naar s.content@kwfamsterdam.nl en vermeld de bedrijfsnaam, naam, telefoonnummer en e-mailadres. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Jorien van Luling, collecte coördinator

Mijn naam is Jorien van Luling, woonachtig in Amsterdam en werkzaam als marketeer in de farmaceutische industrie. Dit verklaart ook enerzijds mijn interesse in het KWF en kankeronderzoek naar nieuwe medicijnen.

Sinds twee maanden maak ik deel uit van het KWF Amsterdam vrijwilligersbestuur. Ik vind het hartstikke leuk om deel uit te mogen van deze energieke en ambitieuze club mensen.

Ook ik heb in mijn omgeving een aantal mensen met kanker om me heen (gehad). En als ik dan kijk naar wat er de afgelopen jaren al is gebeurd op het gebied van onderzoek en behandeling, vind ik dat fantastisch. Tegelijkertijd is er ook nog zoveel te doen om een vuist te maken tegen kanker. Ik draag op deze manier graag mijn steentje bij.

Samen met het bestuur en de vele vrijwilligers hoop ik ook van de komende collecte weer een succes te maken. Als je vragen hebt of goede ideeën, neem dan vooral contact op via: j.vanluling@kwfamsterdam.nl.

Elisa Hoogland, collecte coördinator

Ik ben Elisa Hoogland en woon sinds kort in Amsterdam.  Voor mijn werk ben ik bezig met het versterken van de samenwerking tussen (retail)ondernemers en vastgoedeigenaren door het hele land.

Sinds mijn middelbare school loop ik jaarlijks de KWF collecte en sinds kort maak ik deel uit van het vrijwilligersbestuur van KWF Amsterdam.

Van dichtbij heb ik meegemaakt hoe belangrijk onderzoek is naar de behandeling van kanker.
Hier is structureel (meer) geld voor nodig. Via deze weg wil ik hier graag mee helpen.

Heb jij interesse in het helpen bij collecteren? Of wil je misschien op andere manieren helpen?
Stuur dan een bericht naar e.hoogland@kwfamsterdam.nl met je naam en telefoonnummer. Dan bel ik je zo snel mogelijk terug!

Alina Papian, algemeen bestuurslid

Mijn naam is Alina. Ik ben 28 jaar oud, woonachtig in Amsterdam en werkzaam als customer success consultant binnen de IT branche. Sinds januari 2021 maak ik ook deel uit van het KWF Amsterdam vrijwilligersbestuur.

Ook ik heb helaas dierbaren verloren aan kanker. Het inzamelen van geld voor onderzoek, het creëren van bewustwording en de bestrijding van kanker ligt mij daarom erg nauw aan het hart. Ik ben dan ook erg blij en dankbaar dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen in de strijd tegen kanker.

Ik hoop dat we dit jaar, ondanks alle corona beperkingen, een erg mooi jaar zullen hebben en met z’n allen veel geld weten in te zamelen!

Anne Boerma, PR, Marketing & Communicatie

Ik ben Anne, woonachtig in Amsterdam en werkzaam als online marketeer. Zelf heb ik van dichtbij gezien wat de gevolgen van kanker kunnen zijn. Om geld in te zamelen om onderzoek naar kanker te kunnen doen ben ik in 2014 voor het KWF gaan collecteren. Sinds februari 2015 ben ik bestuurslid voor KWF Kankerbestrijding Amsterdam. Ik houd mij voornamelijk bezig met het versturen van nieuwsbrieven, social media campagnes opzetten en het up-to-date houden van deze website.

De voornaamste reden voor een eigen regionale website voor KWF Kankerbestrijding Amsterdam is dat we het hele jaar door geld kunnen inzamelen voor het KWF en niet alleen tijdens de collecteweek in september. Ook middels evenementen waar we het hele jaar door mogen collecteren hopen we extra inkomsten te genereren. Vrijwilligers wil ik dan ook van harte uitnodigen om zich via de website aan te melden als vrijwilliger!