Over KWF Kankerbestrijding

Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Per jaar zijn dit ruim 100 duizend mensen. Jaarlijks sterven er zo’n 42 duizend mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één.

KWF Kankerbestrijding heeft als ideaal een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. We willen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en dat de kwaliteit van leven van de patiënt met kanker zo goed mogelijk is, zowel tijdens als na de ziekte.

Om dit te bereiken werven we fondsen en werken we samen met andere nationale en internationale partijen die bijdragen aan de bestrijding van kanker. Hiermee financieren en faciliteren we wetenschappelijk onderzoek, beïnvloeden we beleid en delen we kennis over kanker en de behandeling ervan.

Doe een donatie

Het doel van KWF Kankerbestrijding Amsterdam

Om ons doel te bereiken is geld nodig, veel geld. Als vrijwilligersbestuur van KWF Kankerbestrijding Amsterdam zijn wij onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van de collecte, samen met onze collectanten en wijkhoofden.

Naast de jaarlijkse collecte is het doel van afdeling Amsterdam om steeds meer energie in deelname aan en het organiseren van evenementen te steken. Onze ervaring leert namelijk dat mensen het enorm waarderen wanneer zij de mogelijkheid krijgen om tijdens een evenement, dat vaak vooral is gericht op het eigen plezier, ook een steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker.

Om ervoor te zorgen dat zowel de collecte als onze aanwezigheid op evenementen een succes wordt zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die zich een paar uurtjes willen inzetten voor het KWF. Lijkt dit je wat? Registreer je dan gelijk als vrijwilliger!

Geef je op als vrijwilliger