Inzamelactie voor scholen

KWF heeft als ideaal een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. We willen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en dat de kwaliteit van leven van de patiënt zo goed mogelijk is, tijdens en na de ziekte. Daarom financieren en faciliteren we wetenschappelijk onderzoek, beïnvloeden we beleid en delen we kennis over kanker en de behandeling ervan. Om dit allemaal mogelijk te maken zamelen we onder meer geld in.

Acties op school

Iedereen kan ons helpen met het inzamelen van geld, het maakt niet uit hoe oud je bent. Daarom vragen wij jou en je school om met de klas of de hele school een actie op te zetten om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dat is niet alleen leuk, je steunt ook een goed doel!

Voorbeelden van acties die scholen eerder hebben georganiseerd zijn inzamelacties, sponsorlopen, een rommelmarkt of veilingen. Uiteraard mag je zelf ook iets nieuws verzinnen! We horen graag of jullie het leuk vinden om een actie te organiseren.

Gastles op school

Naast het organiseren van een actie is het ook mogelijk om een gastles te krijgen op school over bijvoorbeeld veilig zonnen. We kijken dan samen naar de gevaren van verbranden en hoe je je daartegen kunt beschermen. Als jouw school hierin geïnteresseerd is kan je dat laten weten door een e-mail te sturen naar onderstaand adres, we nemen dan contact met jullie op om meer informatie te geven. Helaas kunnen wij maar een beperkt aantal scholen bezoeken per jaar, dus we zullen naar aanleiding van de aanmeldingen een selectie moeten maken.

Contact

Wil jij samen met jouw school of klas een actie organiseren? Neem dan contact op met Yvette Schurink (y.schurink@kwfamsterdam.nl).